2010-04-29 ♦ 22:05:27

Strange Fruit

Southern trees bear strange fruit,
Blood on the leaves and blood at the root,
Black bodies swinging in the southern breeze,
Strange fruit hanging from the poplar trees.

Pastoral scene of the gallant south,
The bulging eyes and the twisted mouth,
Scent of magnolias, sweet and fresh,
Then the sudden smell of burning flesh.

Here is a fruit for the crows to pluck,
For the rain to gather, for the wind to suck,
For the sun to rot, for the trees to drop,
Here is a strange and bitter crop.


Billie Holiday.

2010-04-29 ♦ 19:58:02

29 april 2010

Idag bar det upp klockan sju för att ungefär en timma senare ta bussen mot skolan! Nu undrar ni säkert varför jag åkte så tidigt, då nationella började klockan 10.20? Sanningen är att jag skulle få lite hjälp på traven med historiauppsatsen. Lite hjälp blev det väl, men... inte så mycket. Fick iallafall goda nyheter att jag fick MVG på Nobelprojektet! Dock vet jag inte om han menade mitt och Minas betyg tillsammans, men jag tror det :)  Så det är riktigt najs!

Nationella gick hur som helst bra. Fast lite jobbigt att jag nu kommer på massa slarvfel jag gjorde. Aja, hoppas det inte förstör allt!

Imorgon börjar jag skolan, hör och häpna, klockan 14.05!! Slutar 14.55. Riktigt lång sovmorgon! Blir ju bara skönt att komma iväg lite sådär mitt på ljusan dan. Innan jag tar tåget ungefär halv två så ska jag ut och cruisa med bilen ;)

NU: Familjen Bernadotte!
2010-04-28 ♦ 21:03:41

Två trevliga saker

2010-04-27 ♦ 19:21:00

Ich hab' neue Schuhe

2010-04-25 ♦ 20:57:02

You're just a fool

Bra musik av Carrie Underwood. Change heter låten.
Påminner dock mycket om Apologize i början av verserna.

2010-04-25 ♦ 15:27:50

Bloggnostalgi.

Jag skapade min första blogg den 14 april 2007, jag har alltså bloggat i över tre år. Sedan dess har jag faktiskt bara haft tre bloggar. Den 1a: bexis.blogg.se, den 2a: westlife-becca.blogspot.com och den 3e är denna! Synd bara att jag tog bort de första månaderna med inlägg i första bloggen. Hade varit roligt att läsa det nu, men jag minns iallafall hur designen såg ut. Den var typ rödbrun (ni som varit medlem på hogwarts.nu vet vilken färg) och så var det några fotografier i högra hörnet som jag själv tagit. Efter det ändrade jag bara headern med typ ett rosa japansk tecken i mitten. Tyckte det var helcoolt!
2010-04-25 ♦ 11:01:04

25 april 2010

Gah, fick trycka på startknappen typ sex gånger innan datorn gick helt igång. Den lägger av ibland när man precis startat den. Joooobbigt. Är lite orolig att den pajar snart, men för säkerhetsskull ska jag idag lägga över det jag ännu inte lagt över på en extern. Skulle ju inte vara så kul om de senaste uppsatserna som jag inte skickat in än försvinner!
2010-04-24 ♦ 21:39:51

NEWS gör reklam för sitt nya album (2007)

Den här reklamen är ju bara för gullig :D Roligaste är ju under 00.12 när Koyama: Suki da wa :) och sen när Yamapi kommer in vid 00.13 och säger "Pi da yo" och syftar på sig själv,fast Shige syftar på bokstaven P som han menar står för Perfect xD Humor humor!

2010-04-24 ♦ 21:28:13

Reklam för Pepsi

Hahaha, jag garvar varje gång jag kollar
på den här Pepsireklamen med Jun! XD

2010-04-24 ♦ 16:24:04

En ny liten väska

2010-04-23 ♦ 19:44:46

23 april 2010

Jag gör och skriver vad jag vill i min blogg, och bloggen hjälper mig till en viss del att hålla reda på skolan så därför skriver jag om skolan!

Nåja. Idag var det svenska nationella i alla fall. Gick väl inte så värst bra, men ska sanningen fram presterade jag inte mitt bästa. Eller jo, det bästa jag förmådde just då i varje fall. Men jag orkade bara inte. Tror inte ens min texttyp blev helt rätt, aja!

Jag har börjat med uppsatsen om Utvecklingspsykologi nu. Planen är att skriva klart första "delen" idag och de resterade fem delarna ska jag, förhoppningsvis, göra under helgen. Shiat, jag har verkligen kommit in i ett så kallat "plugg mode". Det är najs när man har mycket att göra. Pepp.
2010-04-22 ♦ 21:47:05

22 april 2010

Jag känner mig jättenöjd och glad över att jag lyckats skriva klart kulturuppsatsen på bara två dagar! Nog kan den ju alltid finslipas lite, så jag kommer inte skicka in den förrns nästa vecka, men den är så gott som OKEJ! Det roliga är att jag för första gången nästan bara använt tryckta källor i en uppsats (om man bortser från nobelprojektet) istället för internetsidor. Det är ganska så coolt ;)

Idag har jag även blivit medlem på Stadsbiblioteket och lånat en bok inför historiauppsatsen. Jobbigt bara att min lärare sagt att han vill höra hur det har gott om några dagar... och jag som tänkte börja med den på riktigt nästa vecka då jag gjort klart allt annat! Men men. Får se hur jag gör... har ju börjat "tänka" på uppsatsen iallafall, och jag har flera källor att utgå ifrån.

Imorgon är det svenska nationella, uppsatsdelen, och jag är väl ganska lugn inför den då jag vet att mitt betyg i svenska inte hänger på hur det går!

2010-04-21 ♦ 20:40:19

21 april 2010

Jag är riktigt taggad för en helg med massa plugg. För det mesta jag har är typ uppsatser. En historiauppsats, en psykologi uppsats och en kultur&idéhistoria uppsats. Jag har planerat att jag ska skriva klart kulturen och psykologin till helgen. Åtminstone börja på psykologin. För sedan kan jag till fullo koncentrera mig på den stora historieuppsatsen som kräver miljontals med arbetstimmar. Kul kul.

Minst 500 ord skall skrivas idag på kulturen, och jag har mindre än 100 kvar. PEPP!

2010-04-20 ♦ 21:42:09

Nihongo no ongaku

Igår satt jag och lyssnade och kollade igenom gamla japanska videos som jag inte lyssnat/kollat på på ett tag. Åh, jag märker att jag verkligen saknat dessa underbara personer och glädjen de förmedlar i sina videos. Men det är även skönt att veta, att trots att jag från början för det mesta gillade den japanska musiken och tv-serierna inte har tröttnat på att fortsätta plugga japanska. Jag var lite rädd för det ett tag, att det kanske var musiken och dramaserierna som var mitt intresse. Men jag har nu vetat ett bra tag att det nog är språket som är mitt största intresse! :)


2010-04-20 ♦ 17:43:22

20 april 2010

Vet ni vad Louise, Mina och jag råkade ta reda på idag? Att det är Hitlers födelsedag, och han hade fyllt 121 år om han fortfarande levt. Men nu ska vi inte prata om honom, det är ju inte ett så trevligt samtalsämne!

Skolan har börjat ordna upp sig nu. Berg och dalbana är vad det är! Svenska muntliga gick faktiskt jättebra och tyskaprovet, tja... sådär. Hörförståelsen var lite knepig. Men nu är de över iallafall! Har fått lite koll på kulturuppsatsen nu efter att jag mejlat min lärare. Så det känns bra och jag vet vad jag ska göra.


"Inte för att skryta, men det här är faktiskt det perfekta stället för min godisskål!" - Maria Montazami

2010-04-19 ♦ 19:28:14

Ingen jävla rubrik

Skitskola. Jag kommer snart bryta ihop för jag oooorkar inte med skolan längre. Jag vill bara ha lov. NU. Men det får man ju inte heller. Nej, istället måste man jobba hela jävla korta lovet. Sen har jag typ en dag lov och sen börjar jag igen. Och jag vet att jag överdriver, men det är så det känns.

Så blir jag återigen så jävla förbannad eftersom jag hade kunnat haft skit muntliga redovisningen förra veckan i svenska och sluppit vara superstressad och nervös hela jävla helgen att behöva göra det imorgon. Så jävla dåligt. Sjukt dåligt. Usch.

Hatar skitskolan.
2010-04-18 ♦ 21:30:06

Run for water!Det gick väl ganska så okej! Jag rationaliserar och skyller på att jag inte tränat ordentligt på tre veckor eftersom jag först varit sjuk och sedan skadade höften! Men det var roligt att springa i alla fall! :)

2010-04-17 ♦ 22:03:24

I'm a Claymate!

Ni trodde väl inte att jag hade glömt Clay Aiken? Nej, faktum är att jag nog lyssnar på en och annan låt varje dag! För han är ju så grym :D

2010-04-17 ♦ 17:19:57

17 april 2010

Hej! Sitter här och försöker få något gjort, men det går inte så bra. Har typ bestämt om vad jag ska skriva om på Kulturarbetet. Men bara typ. Nu ska jag försöka komma på något att skriva om i det stora Historiaarbetet. Måste vara något om intresserar mig!
2010-04-16 ♦ 17:38:14

Yours Sincerely

Sitter och lyssnar på Anna Bergendahls nya album Yours Sincerely på Spotify som kom ut häromdagen. Faktiskt bra så långt som jag kommit.

Idag i skolan hade jag psykologiprov och därefter nationella i engelska. Muntliga delen. Psykologin gick skjukt bra och engelskan mindre bra. Haha. Fyfan. Hatar att jag har så mycket i tankarna men inte kan säga det för .. ja, jag vet inte. Det är jobbigt att bryta tystnaden också. Nothing to do about it now, though!

Efter engelskan hade vi kursinfo inför trean. Svårt det där! Jag vet iaf att jag ska fortsätta med Japanska och Tyska och välja Matte C. Men fick även veta att det är möjligt att läsa Matte D också, fast då både C och D på ett år. Alltså snabbversionen med 5 h matte i veckan! Frågorna är: nödvändigt? Vill jag? Orkar jag? Får väl gå och snacka med SYO nästa vecka. Ajuste, jag har visst valt Körsång också. Får se hur det blir med den!

2010-04-14 ♦ 20:50:22

DA NOUBEL MJUSEUM!

Såpp (Så + japp) har man varit på Nobelmuseet imorse och det var väl lite kul. Not. Satt bara och lyssnade till en massa redovisningar om projektet vi har hållit på med. Vissa var bra, vissa var mindre bra. Vissa imponerade, och vissa trodde man kunna göra bättre. Men alla som gjorde ska ha stort med cred för det var en svår och jobbig uppgift! Jag hoppas att jag och Mina lyckades bra iallafall, för det tror jag!

Imorrn är det tyska muntliga prov. Dock vet jag inte riktigt vad det är på, så jag får öva på de båda delarna jag har här hemma. Annars har jag den andra nästa torsdag. Hm! Hoppas det går bra det också... snart är det Andra Avenyn och jag ska fixa mig inför natten.
2010-04-13 ♦ 09:20:49

Pissed off.

Asså jag blir så jävla förbannad på det här. Skulle haft nationella nu, eller det skulle varit KLART nu. Men nej, min lärare är hemma med sjukt barn. ASSÅ!! Andra jävla gången hon är hemma när vi ska ha redovisning. Jag bli så pissed off eftersom jag har fan varit nervös inför detta hela jävla lovet och blabla. Och vi var tre som hade kommit. TRE. Om läraren hade kommit hade vi fått prata inför TRE personer. TRE! Nästa vecka kommer det vara fler... ååååååh. Gillar inte det här ordet, men jag blir så lack. Har god lust att protestera och inte alls ha muntliga. Men det kommer jag inte, för sådan är inte jag.
Nå, så fick vi mejl av henne. "Hoppas ni hinner läsa detta innan ni åker till skolan." JO TJENA KLOCKAN 7.22 är jag fan i stan nästan! Och jag tänker fan inte göra något jävla uppgift för närvaro. Fattar förövrigt ingenting av dem.

Nu har jag inte alls lust att plugga.
2010-04-12 ♦ 16:49:50

CDONPUNKTCOM

Att det ska ta sådan tid att få några jäkla böcker! Just nu står orderstatusen på Varorna packas, och det har de tydligen gjort hela dagen! Så kommer de skickas imorrn... och eftersom paketet är så stort kommer det dröja minst två dagar och då kommer vi få en liten lapp att vi ska hämta ut dem på Olles Kiosk! GAH!
2010-04-11 ♦ 21:31:11

Ostmackor + oboy!

Mmmm, kvällsmat!

Ska försöka trappa ner lite nu för att snart ta och lägga mig i sängen. Vanligtvis hade jag legat och läst, men nehej, CDON är sämst så jag har inget att läsa. Nu får jag sitta och göra korsord istället, hur kul är det på en skala? Tur att VeckoRevyns korsord är lätta iaf!

Imorgon blir det träning iaf efter den korta skoldagen! :D Var grymt länge sen eftersom det har varit mycket skola och folk här och så har jag varit förskyld sen i tisdags förra veckan! Sen kan man ju skylla på lov också.
Men iaf! Jag ska löpa som fan på löpbandet, Run for Water-loppet är ju på söndag! Sen ska jag nog också ut och springa någon gång i veckan... Naisu!
2010-04-11 ♦ 12:07:40

Gratis godis!

Nu tjatar jag om gratis godis igen, men det är väl bara kul eftersom godis är gott! :D Så bli medlem via länken här under och få gratis godis du också!

2010-04-11 ♦ 08:34:29

Sjukt dåligt av mig!

Hahahaha jag är ju helt störd i huvudet. Jag kan ju inte ens stava till mitt eget efternamn och så märker jag inte mitt fel på typ tre månader! XD Ni har säkert märkt det, men det står ju för fasiken Shaffhauser på min blogg och inte Schaffhauser som jag heter! Hur fan kan man missa en sån sak? xD Jag är perfektionist så det kanske blir ändring på detta, men tyvärr måste det då bli ny blogg igen och jag vet inte om jag orkar det! Det är nackdelen med blogg.se, att man inte kan byta namn! Fast iofs finns det någon som heter Rebescha redan!!!
2010-04-10 ♦ 23:39:03

Dagens citat - mitt nya motto

"Ta tag i saken och förändra din situation"
- Anders Öfvergård/Arga snickaren

Jäkligt bra sagt!

2010-04-10 ♦ 11:27:54

Gratis godis!

2010-04-09 ♦ 19:50:45

STOP!

Nej det blev ingen pluggning idag! Tusan, måste göra något! Imorgon kör vi. Jag tänker inte sätta på datorn imorgon innan jag gjort detta. Datorn distraherar mig bara.

[X] Planera och skriva upp allt jag ska prata om på muntliga NP i svenska
[ ] Skriva upp vad jag ska säga på muntliga provet i tyska
2010-04-09 ♦ 14:14:28

9 april 2010

Det går verkligen inte att plugga. Känns inte som att det behövs fast det gör det. Är omotiverad och oinspirerad. Helst av allt vill jag bara lägga mig i sängen och läsa. Men det går ju inte eftersom jag inte har någon bok! Sjukt frustrerande!
Aja, jag ska väl iaf försöka förbereda mig nååågot till tyskaprovet på torsdag. Kanske svenska också...

2010-04-08 ♦ 20:42:20

8 april 2010

Idag har det varit en riktigt bra dag trots alldeles för lite sömn och skola! Riktigt skoj i skolan och på något vis kändes det som det var länge sedan jag hade det roligt i skolan. Jag och Mina kom vidare med vårat Nobelprojekt och det är inte alls mycket kvar nu. Vår lärare påpekade att det vi gjort hittils var riktigt bra!

Tyvärr fick jag ju veta att vi slutar skolan den 23 juni, alltså inte den 16:e som jag trodde, vilket innebär att jag börjar jobba innan jag ens slutat skolan. Men det får lösas på något vis. Sjukt sent jag slutar iallafall, andra skolor slutar den 11:e och min bror slutar till och med den 2:a!

Pratade med min svensklärare idag och jag fick läsa Mina drömmars stad, så den är beställd nu. Fick även lite hjälp med muntliga nationella så nu har jag faktiskt skrivit mitt PM och skickat in. Känns jättebra och jag vet faktiskt vad jag ska ta upp. Dock vet jag ju inte hur långt det blir... måste ju vara på fem röda!
2010-04-07 ♦ 21:55:25

Böcker och datorer.

Jag läste faktiskt ut Moonwalk idag! Jag började igår. Men den var sjukt bra! Nu har jag läspaus i några dagar till jag börjar på romanuppgiften. Vet fortfarande inte vilken bok det blir. Jag var på biblioteket här om dagen, men inga böcker fanns inne och för övrigt tycker jag inte om att låna böcker. Lite ofräscht på något vis. Dessutom gillar jag att faktiskt äga böckerna jag läser så att man kan ställa dem i bokhyllan senare. Om jag får för min lärare ska jag nog läsa Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström. Läste den faktiskt i nian men jag kommer inte riktigt ihåg den, och dessutom vill jag ju fortsätta med hela serien! Annars för jag väl låna Möss och människor, som kommer tillbaka till biblioteket på tisdag. Men hoppas inte!

Min dator börjar dampa sig. Eller rättare sagt, den dampar inte alls! I lite mer än en vecka nu har den typ bara stängts av igen när jag startat upp den. Som om den inte riktigt orkar starta. Och idag när jag startade den så kom det upp någon "System Recovery"-sak och jag blir lite smårädd. Tillslut fick jag bara två alternativ, vilka var att typ bränna fabriksinställningarna på DVD (whaat?) eller återställa och därmed förloras alla filer! Mitt liv! Men jag tog en chansning och stängde av datorn igen och hoppades att det där inte kom upp, och det gjorde det inte. Men antagligen gör det väl det inom en snar framtid. Jag har iallafall lagt över alla mina filer på en extern hårddisk, så nu är jag säkrad för en eventuell krash!
2010-04-07 ♦ 10:48:45

Moonwalk

Jag har börjat läsa Michael Jacksons självbeografi Moonwalk. Trots att jag inte har kommit så långt har jag fått en annan uppfattning av honom och hans bakgrund. Jag har aldrig riktigt lyssnat på hans musik i Jackson 5, men ny lyssnar jag på den med helt andra ögon och uppskattar musiken på ett annat sätt!

Tidiga Jackson 52010-04-06 ♦ 14:11:25

Sagan om Isfolket

Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.

Känns konstigt och sorligt att jag nu, för bara ett par minuter sedan, läst klart Sagan om Isfolket. Dessa böcker har varit med mig i nästan två år, och jag har tänkt på karaktärerna nästan dagligen och undrat över deras öden. Känns nästan lite obehagligt att behöva lämna denna värld, på något vis. "Nu då?", tänker man. Men hur som helst. Sagan om Isfolket är en oförglömlig läsupplevelse, som alla borde ta del av.

Margit Sandemo, som den fantastiska författaren heter, har skrivit fler böcker som hör ihop med Sagan om Isfolket, nämligen Häxmästaren och Legenden om Ljusets rike. Dessa böcker ska jag läsa någon dag, men just nu känner jag att jag måste ta en paus från den eviga sträckläsningen. Tur är att dessa serier inte är fullt så långa som den om Isfolket. Dock måste jag erkänna att jag känner starkt för att läsa dessa två serier nu.


2010-04-06 ♦ 01:01:00

Keep on walking

2010-04-05 ♦ 11:37:23

"Påsken"

Det har inte varit som en vanlig påsk detta år. Inget speciellt firande. Den enda påskmaten jag har ätit var i skolan, och den var då inte särskilt god. Hur som helst så har Jessie, Nattis och Rickard varit här hela påsken vilket har varit trevligt! 
  I lördags var jag på Natalias 18-årsfest i Aspudden vilket var jätteskoj! Jag drog, tyvärr, straxt efter tolv då jag trodde sista pendeln skulle gå 00.40, men när jag kom till centralen såg jag att den gick 01.43. Lite surt, men men! Skönt att komma hem iallafall. Hade ju varit borta i typ 8 timmar! :O Måste bara säga att det var sjukt fint i Aspudden! I varje fall den gatan vi gick på från och till stationen och lokalen. Mysigt. Skulle lätt kunna bo där nångång i framtiden! ;D
  Efter detta har jag inte gjort särskilt mycket, bara gått runt och varit superseg. Men idag är det måndag och jag får "låtsas" att det är en vanlig skolvecka för jag måste plugga!!!
  Idag ska jag skriva in lite anteckningar för Nobelprojektet samt börja på min muntliga nationella presentation i svenska!
2010-04-01 ♦ 20:55:30

"Kanske något är på tok? Hon går jämt gömd i en bok!"

Vi ska snart börja läsa en ny roman på svenskan, en 1900-tals roman den här gången. Skönt att jag snart är klar med Isfolket och kan lägga ner själen i en helt ny färsk bok utan att ha en massa vid sidan av att läsa! Jag har inte till hundra procent bestämt vad jag ska läsa, men min svensklärare föreslog Möss och människor av John Steinbeck som verkar bra! Ska nog kolla upp om den finns på bibblan här i Viksjö eller i Jakan. Kanske vi har den hemma?

2010-04-01 ♦ 20:48:33

Holiday

Jäkligt skönt att det är lov nu. Ofta brukar det bara vara "skönt" med lov, men nu är det verkligen nödvändigt! Jag tror alla i min klass känner likadant då det är en jävla press på oss i alla ämnen. Faktiskt. Alla ämnen. Jag har något i alla ämnen (okej, inte japanska) de två veckor efter lovet.
Jag ska försöka vila upp mig och samla krafter under helgen. Plugg blir det då hela nästa vecka istället, men det får inte hjälpas. Om jag inte får vila kommer jag att bryta ihop, och det är ett faktum.

Haha, juste idag var det en jobbig skoldag med lite humoristiska inslag. Hade först och främst svårt att sova eftersom förskylningen inte försvunnit så jag var aptrött i skolan. Kunde fått ha sovmorgon, men jag och Mina ville arbeta med vårat projekt och hade alltså bett vår historielärare att komma klockan åtta. Men gjorde han det? Nej!! Jag höll på och dampa sönder eftersom vi verkligen behöver hjälp och jag var sjukt trött. Alla våra lärare som gick förbi oss fick höra det tragiska och alla skulle slå vår historielärare från oss. Eller inte. Men nästan! Sen fick vi hjälp av en annan lärare och tio i tio kom vår lärare. Då köpte han en varsin bulle till oss eftersom han inte hade kommit. Haha! Dock berättade han inte varför... Nåja, vi kom igång lite iallafall, så det var väl bra!

Snart börjar Bella&Tyra-show och jag ska käka BJ! Sen läsa ut Isfolket 46!

Om

Min profilbild