2010-08-31 ♦ 19:50:59

School & driving

Dryg dag i skolan idag. Riktigt dryg. Särskilt när man är själv hela dagen och inte pratar med någon. Ingen lunch fick jag heller (jag sär, jag sär). Men så äre när man går i trean och alla har olika lektioner. Då får man står där :( Jaja. Pratade iaf med en tjej på tyskan, hihi lite roligt hon hette Sara precis som min gamla tyska-buddy! ;) Tyskaläraren verkar för övrigt väldigt virrig. Haha. Men hoppas hon är bra ändå.

Hade för övrigt körlektion idag med en ny körlärare. Måste bara säg att han var grym! Så jäkla mycket bättre än den gamla, för mig iallafall. Den nya snackade om vardagliga saker, och förklarade bättre vad jag gör för fel/rätt och var lugnare. Framför allt suckade och klagade han inte lika mycket. Så jag drog från körskolan med ett leende på läpparna kan man säga!


Meddelande till mig själv: PÅ FREDAG GÄLLER DET!!!!

2010-08-30 ♦ 22:35:16

Frida Öhrn

Idag när jag gick av tuben på t-centralen såg jag ingen mindre än Frida Öhrn! Hon är väl inte sådär superkänd, men de flesta har väl ändå hört låten Release Me som hon sjunger? Annars är hon just nu aktuell med gruppen Cookies n Beans!



Dock något ännu coolare var ju att Louise såg självaste Mr. Hassle på stan och jag är fett med avundsjuk :( Please, visa dig på pendeln igen, will you?!
2010-08-30 ♦ 21:44:43

Drömmer om basket

Galet att jag drömmer om basket varannan natt ungefär. Eller kanske är det inte så galet? Saknar ju att spela som f-a-n. Något man gjort flera gånger i veckan i 7 ½ år glömmer man inte bort eller tröttnar man inte på så lätt. Men vad ska man göra? Jag vill inget göra, jag vill bara inte sakna det längre för jag vet att jag aldrig kommer spela på allvar igen. Tyvärr.

2010-08-30 ♦ 19:40:08

I want boots

Häromdagen upptäckte jag hur jäkla snyggt det är med ett par boots på fötterna! Okej, jag erkänner, Kenzas boots från Acne fick mig på fall. Så nu har jag klickat runt efter möjliga alternativ då hennes, för 2995kr, kanske är en aning dyrt för en student som mig. Resten var väl ändå ganska rimliga priser? Supersnygga!
2010-08-29 ♦ 21:02:41

29 augusti

Idag har jag inte alls haft mycket för mig. Jag har inte ens lämnat huset!?!? Det jag har gjort är att sega mig vid datorn. Eller jovisst, jag kollade på Bulletproof också. Nu bara tre Adam Sandler-filmer kvar! Annars har jag väl ... pluggat lite tyska och japanska. Fått hjälp med matten på mattecentrum.se. Typ det! Busat lite med Nattis har jag också.

Imorgon börjar jag 8.30 och slutar 14.25. Egentligen börjar jag 9.55 men nej, dumma projektsak på morgonen som jag inte ens har någon nytta av att gå på. Jag vet redan vad och hur jag ska göra varför tvingas jag gå dit då tidigit på morgonen? GAH.

Aja, hejdå.
2010-08-29 ♦ 00:33:53

www.snelhest.se

2010-08-28 ♦ 20:36:37

Adam Sandler

Som inte många vet är Adam Sandler en av mina absoluta favoritskådespelare! Jag har sett väldigt många av hans filmer, men inte riktigt alla. Så nu har jag bestämt mig för att se dem, en gång för alla. I dagarna har jag hunnit kolla på Punch Drunk Love, som jag tror jag sett lite av tidigare, samt Spanglish! De jag har kvar är:
  • Bulletproof
  • I Now Pronounce You Chuck & Larry
  • You Don't Mess with the Zohan
  • Funny People
  • Grown Ups (på bio nu, någon som vill gå?! :D)

Ikväll ska jag nog kolla på Chuck & Larry! Synd att jag har godisförbud och inte kan smaska på något till filmen ;) Ostmacka here I come!

2010-08-28 ♦ 17:53:57

Must have a skjorta

Jag har blivit galen i skjortor just nu. Det är så jäkla snyggt! Har dock bara en hederlig jeansskjorta och den jag köpte idag från ginatricot. Galet snygg är den tycker jag! Köpte även två svarta baslinnen på H&M.

2010-08-28 ♦ 12:14:46

Die Österreicher sind hier

Idag kom Österrikarna hit. Haha, vad det lät hemskt egentligen. Nejmen, de som kom hit idag är min "ingifta kusin" Stefan och hans tjej Katrin. De ska vara här till på tisdag kväll. Lite halvjobbigt får jag lov att säga, då det alltid är obekvämt med "främmande" i huset. Ja, för jag känner dem ju egentligen inte. Men förhoppningsvis lär jag mig kanske lite mer tyska. Något snappar man ju upp. Kommer nog inte snacka så mycket, det är jag för feg för, tyvärr. Tschüss!
2010-08-27 ♦ 21:17:46

Ab in den Süden

Här är en låt vi fick lyssna på på tyska 2 lektionen i torsdags. Texten kanske inte är så passande just nu när hösten börjar smyga sig in. Eller så är den passande då att åka söderut nu kanske skulle vara riktigt skönt? Ab in den Süden heter den och det betyder typ att man... drar söderut? Sjungs av Buddy vs. Dj Wave. Ganska så catchy ;)

2010-08-27 ♦ 19:01:28

Shopping

Idag efter skolan for jag till Kista Galleria för att shoppa lite. Kom egentligen inte alls hem med det jag sökte efter, men vad som nu fått ta en plats i min garderob är: två linnen från Monki, två par leggings från Bik Bok samt en långärmad tröja från Vero Moda. 757kr gick det på, men det är det värt när man har mycket cash i lön ;) Imorgon ska jag fortsätta min shopping i Jakan! Då lär det bli en eller två par baslinnen och en skjorta. NAJS!

Juste! Köpte ju visst tre par trosor också från Cubus!
2010-08-26 ♦ 17:21:30

Lieber Deutsch

Idag hade jag min första tyska 3 lektion, men vi kollade bara på film så det var ingen big deal. Dock märkte jag att resten av gruppen enbart bestod av ettor. De tror säkert att jag också är en etta nu! OH NO! ;) Hoppas de inte är alltför bra. De har ju trots allt läst tyska i fyra år i grundskolan. Jag har bara läst ett år.
Jag gick även på tyska 2 lektionen eftersom, tja, jag gillar gruppen och så får jag ju extra övning på tyskan. Men, det kändes konstigt att vara där. Liksom. Jag tillhör dem inte längre. Och jag vet inte om jag inbillade mig eller inte, men verkade det som att min lärare in tyckte att jag skulle svara så mycket på frågorna och prata? Kändes inte bra iallafall, får se om jag fortsätter komma tillbaka ibland. Just nu känns det inte särskilt lockande kan jag tala om för er.
2010-08-24 ♦ 19:11:58

Flyga drake

Igår kväll läste jag ut succén Flyga drake skriven av Khaled Hosseini. Jag måste säga att det är en av de bästa böckerna jag läst! Riktigt tragiskt och skakande och det är ju det som gör den så himla fantastisk. Bra att den är skriven i jag-form, då känner man sig mer inne i berättelsen! GRYM!

2010-08-24 ♦ 18:22:45

Hallo Schnucki!

Idag har det varit en knasig dag faktiskt! Fick veta att jag tyvärr inte kan byta till matte c på ett halvår eftersom det krockar med andra lektioner... men vad ska man göra? Och på gymmet såg jag hela två kändisar! Nassim al Fakir och Angela Monroe! Det var lite småkul! ;) Efter tyskan fick jag stanna kvar och Henrik min tysklärare frågade om jag ville byta till tyska steg 3! (Jag går 2 nu!) Självklart säger man inte nej till det, vi pratade redan om det i tvåan men då fungerade det inte. Så, nu är jag en tyska 3:are! Kommer bli jobbigt att komma ikapp men det ska nog gå. Det positiva är att jag kommer sluta 1,5 h tidigare på tisdagar, att jag kommer bli grymmare på tyska samt få merit! Det negativa är att jag inte kommer ha min gamla lärare och att jag inte får gå med Sara längre. Stackars oss vi blir själva i våra grupper :(
2010-08-23 ♦ 19:40:30

23 augusti

Av någon konstig anledning höll jag på att skriva januari istället för augusti i rubriken?

Idag var det iallafall skola som vanligt. Började med svenska där jag hann en hel del till på min uppgift som ska in på fredag. Nu ska jag egentligen bara läsa igenom den och finslipa och sen skicka in för ytterligare respons. Men jag har alltid så svårt att faktiskt läsa mina verk, vill bara skicka in utan att hitta alla pinsamma misstag.

På matten idag snackade jag med läraren om att kanske läsa kursen på en termin istället för två, och hon sa att det var helt okej och att jag nog klarar det! Så det känns ju bra. Dock är det längsta kön framför SYO varje dag, så jag skickade istället ett mejl och förklarade mitt ärende. Hoppas hon svarar snart!
2010-08-20 ♦ 21:27:42

Flying Without Wings

Första gången jag hört denna version av Flying Without Wings med Westlife. Killen som oftast står med Shane och sjunger heter Cristian Castro och är en latinamerikansk sångare. Skitbra version tycker jag!

2010-08-19 ♦ 17:52:01

19 augusti

Kul att skolan börjat igen eller hur? Det betyder en jädra massa blogginlägg relaterade till skolan. HAHA. Jaja. Har redan fått en del läxor. Inte så skoj, med tanke på att de flesta börjar skolan idag eller på måndag! Men iaf har vi fått en svenskauppgift till nästa fredag, och japanskaglosor. Ska nog göra klart svenskauppgiften i helgen eller nått. Iaf börja på den så man kan chilla på lektionerna nästa vecka eller kanske få slippa dem?! :O

Börjar klockan tolv imorgon, 11.55, så jag ska först in till Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 28 för att köpa en japanskabok som vi har i skolan. Bättre att ha sin egen så man kan kladda hur mycket man vill! Hoppas den finns där. Det är trots allt skandinaviens största akademibokhandel! ;)
2010-08-18 ♦ 17:56:10

18 augusti

Idag hade vi naturkunskap b! Läraren verkade bra och trevlig, men kanske en aning svår att veta om han skämtar ibland eller inte? xD Jag tror iallafall kursen kommer bli rolig, då jag alltid till en viss del tyckt om naturämnena. Synd bara att det typ bara är biologi. Sen hade jag japanska och det var inte alls roligt typ. Dryga lektioner som vanligt. Och jag känner mig helt seg i huvudet nu efter sommarlovet, men hoppas jag kommer in i språket snart igen! Imorgon har jag min längsta skoldag! 8.30 - 15.50! SES!
2010-08-17 ♦ 17:43:38

Första skoldagen

Nu har man klarat av första skoldagen. Var bara där i ungefär 45 minuter och fick lite information, våra (röda) accesskort samt schemat. Schemat var inte alls roligt. Halvdagar mitt på dagen. Sen är inte ens alla lektioner inlagda, utan jag tror det ska läggas in 4-5 lektioner till. Skitkul, INTE! Men dem får gärna putta in några på fredagen där jag än så länge har en lektion. Men helst innan!

Jag drog in till stan redan klockan elva för att gå runt lite i Gallerian. Köpte mig en jeanskjorta på Topshop samt en mascara och en primer på KICKS. Efter skolan så drog jag till Trafikskolan för att boka om min körlektion, då den såklart krockade med mitt skolschema. Jag böt körlärare och fick en tid klockan 17 på kvällen, fast två dagar tidigare så det var ju egentligen ännu bättre!

Imorgon börjar jag tio i tolv med Naturkunskap B och sen klockan 14.40 har jag Japanska. 14.40 liksom... har aldrig börjar en lektion så sent. Någonsin.
2010-08-16 ♦ 21:41:51

SKOLSTART

Imorgon är det äntligen dags. Fattar ni att jag börjar trean nu? Alltså sista året i skolan! Det är ju helt sjukt enligt mig. Känns som om det var igår jag tog mina nervösa steg på andra sidan vägen vid Vasaparken för att gå till min skola i ett par röda skor, svarta leggins, rött linne och ljusblå tröja. Aja, nu är det bara att börja ladda för ett år till av prov, hemuppgifter och läxor. Och ja, juste, projektarbete. Känner mig inte alls sugen på något sådant... fyflen. Kunde man inte bara få göra en träningsdagbok eller något? NEPP. Släktforskning here I come. Kan ju bli skoj ändå?

Så från och med imorrn kommer det bara vara tre saker i mitt huvud. Skola, körkort och träning.
2010-08-11 ♦ 20:50:00

TEORI.

Jag har kommit alldeles för långt på teorin. Ligger före med hästlängder i jämförelse med vad jag ligger på i körningen. Varför kunde det inte vara tvärtom?! Då hade jag ju fixat kortet på nolltid. Jaja. Jag ska ta det i år iallafall. Jag sa ju att jag skulle klara ytterligare ett prov idag, och det gjorde jag ganska så snabbt 68/70 tror jag att jag fick. Sen gjorde jag ytterligare ett då jag failade på första försöket, men klarade det med 63 precis andra gången. Så det var ju bra men precis på håret. Ska nog göra den nån gång till så jag får högre! Nu fan ska jag ta tag i körningen. Min nästa lektion i början av september kommer jag ha en ny lärare, får se om han är bättre än den jag har haft hittills. Vill att något annat proffs också ska bedöma min körning.
2010-08-10 ♦ 21:49:07

Plugg på körskolan

Jag var ju på körskolan idag som sagt! Testerna gick till så att man måste få 63/70 på de fyra första övningarna för att sedan gå vidare till repetition och slutligen slutprov. Jag känner att teorin inte är svår överhuvudtaget för min del. Jag klarade det första av de fyra proven. Men å andra sidan har jag ju pluggat en hel del hemma så jag kände igen det mesta. Men lite nytt lärde jag mig! Jag fick 66 rätt så det var ganska bra ;) Ska troligtvis dit imorrn igen och då satsar jag på att klara av det andra provet!
2010-08-10 ♦ 11:18:44

10 augusti

Så har man varit i Göteborg i år också! Det var väl kul! Såg lite andra grejer den här gången också. T.ex. åkte vi i skärgården, gick på Universeum, och jag såg platser som är med i Andra Avenyn. Det var najs! Idag fyller bästaste Louise 18 somrar!! Det ska ju självklart firas, så imorgon blir det utgång! ;)

Snart ska jag till trafikskolan för att plugga körkortsteori tillsammans med Emelie! Känns bra att jag ska plugga det där för då blir det mer rätt och likt det riktiga provet. För spelet de har på deras datorer är identiska med Vägverkets!
2010-08-03 ♦ 23:04:31

Min första mil!

Jag har nästan lagt ner det här med bloggning nu. Iallafall tillfälligt. Det känns så himla meningslöst ibland! Men nu har jag en sak att berätta och det är att jag sprang min första mil idag! Var galet skönt och jag skulle kunnat springa mycket längre om jag velat. Det var inte alls planerat, utan jag skulle bara springa den vanliga sträckan på tre kilometer, men det var bara så mysigt att springa i duggregnet att benen tog mig framåt ännu längre. Det som spelades i min iPod hela streckan var självkart Erik Hassle. Grym peppmusik!

Om

Min profilbild