2010-03-30 ♦ 13:28:11

Under my skin

Jag gick ju aldrig till skolan idag, som sagt, och jag hade nog aldrig pallat vara där hela dagen om jag gått. Enligt schemat slutar jag ungefär nu, halv två, och jag har varit seg och trött i flera timmar. Tisdagar är den hårdaste dagen i veckan. Och jag är, även om jag är frisk, alldeles död efter skolan.

Jag svettas på ögonlocken. Vad är det för konstig symptom?

Imorgon måste jag iallafall till skolan, vare sig jag är sjuk eller inte. Viktig historialektion som jag måste gå på och fortsätta med Nobelprojektet. Sen är det ju andra bullar om jag är kvar där efter den lektionen... men troligtvis. Onsdagar är inte så jobbiga.
2010-03-30 ♦ 08:54:57

Sjukodrama

Jahapp. Så är man hemma från skolan idag, till allas förvåning och mitt dåliga samvete. Känns alltid som att jag skolkar när jag är hemma och är sjuk. Stört. Tur att det inte är så farligt då och det borde nog gå över med ordenligt med vatten och sömn.

Jag vet inte vem som smittat mig, haha, men jag har träffat två som varit sjuka så någon av dessa kan ju vara boven. Men iallfall började det igår eftermiddag då jag började känna mig tjock i halsen. Sen så fick jag ont i huvudet också. Vet inte om det var före eller efter jag råkade slå huvudet i kanten på nattduksbordet. Klantarsel! Fin bula är det nog iaf.
Halsen och huvudet gick inte över (eller jo huvudet efter att jag tagit tablett) på kvällen och det ledde till att jag fick svårt att somna. Kanske somnade mellan 1-2 på natten? Och jag gick å la mig klockan 22.

Till råga på allt detta skulle jag ju ut med soperna i morse... men jag trodde ju sopgubbarna skulle komma klockan tio. Jag har för mig att mamma sagt det någon gång, men det kanske var posten som brukade komma då... jag vet inte. Jahapp. Så vaknar jag till radion klockan åtta och är megatrött och ligger och lyssnar i sisådär en halvtimma. Sedan hör jag något som bullrar, kikar ut genom fönstret och vad får jag se? SOPBILEN! Skitbajs!

Snart ska jag åka och träna. Borde ju inte det, men måste få sista stämpeln och imorgon pallar jag inte träna!!!!!
2010-03-29 ♦ 21:21:17

Nihon ga daisuki

Just nu är Foki i Tokyo, Japan, och jag är såååå avis. Hon lägger upp massvis med fina bilder varje dag och jag typ dör för jag vill också dit. Fast leksaffärarerna, arkadhallarna osv. intresserar mig inte särskilt mycket utan jag vill nog hellre se på folket. Längtar tills jag åker dit nästa år!

2010-03-29 ♦ 17:38:49

Leker hushåll

Just nu ligger min middag i toastern. Ja, varma mackor! Toast! Är ju nämligen själv här hemma eftersom min fader och moder har rymt till Teneriffa. Men på onsdag kommer syster, Rickard och Nattis hit och på torsdag ansluter även brorsan min!

Ikväll ska jag se Top Model 13 och efter det Svenska Hollywoodfruar. Nice! Denna säsong av Top Model är alla modeller under 173 cm. Fett coolt... till och med sådana som jag har chans att bli modell ;)

Nu ska jag springa ner och se till toastarna.
2010-03-26 ♦ 17:30:41

When I Look At You

Är inte ett fan av Miley Cyrus alls, in fact, har jag knappt hört något med henne. Men den här var fan bra!

2010-03-24 ♦ 16:50:06

Reder ut stressen

Jag har varit superstressad den senaste månaden. Eller kanske de senaste två månaderna till och med! Först och främst en massa jävla skolarbete och tillråga på det var det ju trafikkaoset och allt. Jag hoppas allt blir lugnare efter vecka 15.

Det som gäller för att klara av dessa veckor är att planera och prioritera. Jag tänker i varje fall inte prioritera träningen framför plugg, tyvärr. Vissa kan koncentrera sig bätte när de tränar eller har tränat men jag blir snarare mer stressad för att jag inte gör det jag borde.

I helgen vill jag göra klart en stor del av nobelprojektet. Där efter får jag väl börja plugga svenska och psykologi. Kulturen tänekr jag nog göra sista veckan (och så länge skjuter jag aldrig fram uppgifter) eller när jag gjort klart/fått grepp om det mesta.
2010-03-23 ♦ 18:44:51

LOTS OF SCHOOLWORK!

Jag har sjuuukt mycket skolgrejer känns det som. De är fett stora och jobbiga och tidskrävande också. It's killing me. Får väl ta och göra en lista som vanligt...

[X] Eng - Redovisning
[ ] HiB - Nobelprojektet + muntlig redovisning
[ ] SvB - Muntliga NP
[ ] Ty1 - Prov + 2 muntliga
[ ] PsA - Prov
[ ] K&I - Skriftligt arbete

Och allt förutom engelskan är till efter lovet.
Skönt? Nej, det blir ett jobbigt lov! 
2010-03-22 ♦ 18:47:24

Schlafen.

Min dåliga ovana att sova middag har kommit tillbaka. Synd!
2010-03-19 ♦ 21:13:57

22 låtar från olika tv-serier

Hittade den här videon på fokis blogg, och jag diggar den stenhårt! Grymt talangfull snubbe! Jag Förstår inte hur han har lyckats klippa ihop detta så fantastiskt bra!

See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.
2010-03-19 ♦ 17:45:55

American Idol

Jag följer ju American Idol, som ni vet! Här om dagen var det första delfinalen och jag måste säga att Didi Benami var bäst, och faktiskt den enda som var riktigt bra enligt mig. Här är hon iallafall:


Och här är Lee DeWyze, som jag tror har en chans att vinna hela tävlingen!
Han har klart bäst röst av alla!

2010-03-17 ♦ 20:34:20

Trust2010-03-16 ♦ 18:03:52

Run Forrest, run!

Igår på gymmet, SATS Odenplan, sprang jag hela 6 km på löpbandet. Kanske var det det glada välkomnandet jag fick av personalen eller att jag samtidigt kollade på Top Model som triggade mig till det? Jag ska ju springa Run for Water den 18 april så jag tänkte att åtminstone en gång måste jag springa 6 km, som den streckan är.
2010-03-14 ♦ 19:44:42

Skooooooooooooj

Jag har inte gjort mycket alls idag. För det mesta har jag läst Sagan om Isfolket. Sedan lyckades jag slumra till en stund efter klockan fem! Kanske inte så nödvändigt, men skönt var det.

Eller okej, jag såg ju en japansk drama också på 1h 45min. Saigo no Yakusoku hette den och det betyder Sista löftet. Kort sagt handlade den om att en byggnad blev "kapat" och fem terrorister hade satt en tidsinställd bomb på 25:e våningen. Men det var ingen bomb egentligen, utan ett fyrverkeri blablabla, men den var faktiskt helt okej. Killarna från gruppen Arashi var med och de var "terroristerna".
2010-03-13 ♦ 22:46:37

132 poäng till Anna Bergendahl!

Anna Bergendahl vann Melodifestivalen 2010 och jag tycker faktiskt det var helt rätt. Visst, hon kanske inte är den mest musikaliska och duktiga artisten som deltog, men den glädje hon utsrålade på scenen lyste genom hela rutan in till svenska folkets hjärtan, tror jag.
'This is my life' sjöng hon, och det var övertygande.


2010-03-13 ♦ 19:10:11

Lady Gaga ft. Beyoncé - Telephone

2010-03-13 ♦ 15:16:04

Shopping!

Nej, Liljeholmens nya galleria var inte mycket att hurra för. Inte många roliga butiker och de som fanns var inte särskilt bra. Dock gjorde jag min Cubus-debut och köpte två t-shirtar! Har aldrig gillat Cubus men den här affären var fanimej bra!

Lite våriga sådär... :)
Den andra t-shirten är randig i mintgrön!

2010-03-13 ♦ 10:58:17

Weeeek.

Jag har inte alls skrivit mycket om vad som hänt under veckan, förutom Nobelmuséet och Bio. Men det har annars inte ens hänt så mycket. Matteprovet gick väl sådär, men klarade nog inte mvg-frågorna särskilt bra. Men vi får se. Hade betygsnack i japanskan i tisdags och Johan sa att jag ligger på mvg och kommer få det om jag fortsätter som jag gör.
Annars är det mycket plugg. Nobelprojektet kommer ta mycket tid men som tur är har jag redan börjat bra så det är bara ta en vecka i taget och lägga upp det på ett bra sätt. Läxor och annat har jag i massor, det tar aldrig slut men jag kämpar på!
Skolan igår var väl inte så märkvärdig, jag tränade på håltimman och sedan på Kulturen kollade vi på Amadeus. Än så länge tycker jag den är riktigt bra, haha och Mozart skrattar så galet. På väg hem från skolan träffade jag på Camilla från basketen. Det var trevligt då jag inte träffat så många från basketen alls sedan jag slutade. Roligt att höra om lite vad som hänt.

Jag följer ju American Idol så igår kollade jag på avsnittet då Top 12 ska utses. 7 av 9 av mina favoriter kom med! Dessa var: Siobhan, Lacey, Didi, Crystal, Lee, Tim och Casey. Jag tror att Lee vinner hela American Idol!

Annars har jag ju inte berättat att jag ska på Lady Gaga den 8 maj med min syster Jessie! Det ska bli skitskoj! :D :D

Ett annat event jag ska på är musikalen I Hetaste Laget! Men det är inte förrns i oktober.

Snart ska jag åka och kolla in Liljeholmens nya galleria!
2010-03-12 ♦ 17:06:10

Oel ngati kameie

2010-03-11 ♦ 21:29:34

AVATAR

BÄSTA FILMEN! BLEV SÅ TAGEN AV DEN PÅ MÅNGA SÄTT!

2010-03-10 ♦ 19:19:26

Världen är allt bra liten

Någon som minns Clara Hagman från förra årets idol?
När jag surfade runt lite på youtube för att lyssna på gammal favoritmusik från MGP Junior 2002 (Lilla mellon!) hittade jag min absoluta favorit från den tiden. Hej! Vem är du? heter låten och sjöngs av en liten flicka vid namn just Clara Hagman! Då upptäcker jag att det är samma person som var med i Idol! Det är ju jättekul! Jag ville ju typ vara henne när jag var liten. Hahaha. Men iaf, najs att hon fortsatte med musiken och hon har ju blivit grymt mycket bättre! =)

DÅ, 11 år!NU (eller för ett halvår sedan), 18 år
 

2010-03-10 ♦ 16:09:15

Nobelmuséet

Var på Nobelmuseet idag med Historiaklassen och det var väl inte så skoj egentligen. Vi ska ju ha ett så kallat Nobelprojekt som går ut på att vi ska skriva om en fredspristagare och ha en redovisning. Ganska krävande uppgift men kan nog vara rolig när an väl kommer igång. Jag menar, när jag skrev min samhällsuppsats på 9 sidor blev det roligare och roligare ju längre tiden gick och ju mer man lärde sig och kom in i arbetet. Sedan finns det såklart nackdelar med Nobelprojektet som jag helst håller för mig själv.
Har dock inte riktigt bestämt mig för vilken pristagare jag ska välja, men tankarna ligger på Alva Myrdal och Aung San Sun Kyi. Men som sagt, har inte riktigt bestämt mig än!
2010-03-09 ♦ 18:23:37

Peter Jöback - 20 år

Haha, kolla här när Peter Jöback för första gången var med i Melodifestivalen. Detta var år 1990 och han var endast 18 år gammal!
Han berättade i kvällens Förkväll att det egentligen var planerat att han skulle ha en svart kostym,
men det blev fel och den här var den enda de hade!


Och bara för jämförelsens skull måste man ju kolla på när han var med i år, 2010, hela 20 år senare! Han har förändrats något otroligt.

(jag vet att det är 2:a gången jag lägger upp den här!)

2010-03-07 ♦ 21:14:23

Flooooow.

Jag är usel på rubriker.

SatsFlow var faktiskt rätt så OK. Jag är nog inte så mycket för Yoga och sega balansövningar, är mer en sådan person som vill springa om kring och röra hela kroppen istället för att stå stilla. Det roligaste på klassen var helt klart Tai chi. Lite mer action sådär! Vet inte om jag kommer göra det fler gånger, men det var roligt att testa!

Annars idag har jag räknat en hel del matte. Jag har ju prov imorgon och jag tror det kommer gå jättebra. Detta kapitel var väldigt enkelt och det omfattade inte alls lika mycket som förra! Matte är kul!

Nu ska jag borsta tänderna och sen lägga mig och läsa Sagan om Isfolket - bok 42 - Lugnet före stormen av Margit Sandemo. Jag har bara sex böcker kvar av serien nu! Kommer sakna Isfolket när jag är klar... det var ju nästan två år sedan jag började med serien.

Namaste och godnatt. xD

2010-03-07 ♦ 14:22:06

SatsFlow

"Bli starkare, mer rörlig och hitta ett inre lugn genom sköna övningar till energigivande musik. SatsFlow är en holistisk träningsform där öst möter väst med övningar inspirerade av såväl Yoga, Tai chi och kampsport som Stretch och Pilates."

Det är vad jag ska göra idag!

2010-03-07 ♦ 12:34:46

Natalie keeps coming back for more!2010-03-05 ♦ 13:03:58

Träning på Odenplan!

Nu på min tre timmars långa håltimme, nej 3 ½(!), har jag tränat på SATS Odenplan. Först fick jag gå ner flera trappor för att komma in i lobbyn där jag loggade in mig. Damernas omklädningsrum var sjukt stort med hur många rader av skåp som helst. Duscharna var högteknologiska med touchknappar och allt.
Och maskinerna. Ja, dem var verkligen märkliga. Det fanns minst 20 st löpband i olika varianter. Men hör och häpna, dem hade fläckt!! Annars var inga av maskinerna av samma märke som vi har hemma, så dem såg annorlunda ut och jag förstod mig inte riktigt på dem.
Jag hade inte tänkt springa på löpbandet eftersom jag nyss hade ätit, men eftersom jag inte förstod mig på någon annan maskin var jag ju tvungen. Så det blev 4 km! Löpbandet var asskönt för övrigt!
Sen gick jag runt om en rädd kanin, inte riktigt, och försökte hitta någon maskin som jag kände igen. Hittade Hip adduction och Hip abduction iaf. Men dem var knasiga och jag fick bara ont i knäna.
Sen testade jag en magmaskin som man typ vrider kroppen med och tränar sidan. Den var faktiskt jätteskön och jag ska lätt köra den igen. Det fanns en liknade magmaskin som i Jakan, men den hade inga kuddar på axlarna så det gjorde jätteont och jag kunde inte göra den så mycket.

2010-03-03 ♦ 20:47:55

Tokyo has got the rhythm.

2010-03-02 ♦ 08:53:27

2QL4SKL

Imorse vaknade jag till Sanna Nielsen - Empty Room, Lugna Favoriter. Det var lite sådär lagom trevligt. Mitt rum var ju tomt iaf. Jag har börjat använda radion som väckarklocka nu, vet inte om det är så bra egentligen... ligger ju bara och lyssnar på musiken istället för att gå upp. Men jag hinner upp i tid ändå.
Har svenska just nu och det är ganska så tråkigt. Förbereder oss för NP lite. Fast nu har vi iofs rast. Efter denna lektion har vi håltimme och det är great för då får jag lunch! På menyn står Kycklingsallad... typ. Hoppas det är den med en currysås! Därefter har jag japanska sen tyska.

Hejs.

2010-03-01 ♦ 12:41:30

Don't leave me now, I'm hollow!

2010-03-01 ♦ 12:21:18

första mars

Okej, jag trodde jag förberett mig väl till provet idag. Men det gick inte alls lika bra som jag hade hoppats! Saker som stod att det skulle komma kom inte på provet och jag hade ju sååå mycket mer att visa att jag kunde. Det kommer nog inte bli ett så bra betyg. Men om det blir det, då blir jag fanimej riktigt glad!

Om

Min profilbild