2010-02-28 ♦ 15:35:04

R&B

Sitter och pluggar på barocken nu och jag kan helt ärligt säga att denna epok tillsammans med renässansen har varit intressantast och roligast under kursens gång. Vet inte varför riktigt, men exempelvis säger iallafall konstverken någonting... till skillnad mot tidigare målningar utan något djup eller känsla.

2010-02-28 ♦ 14:15:20

2010.02.28

Imorse bestämde jag att jag inte fick sätta på datorn förrns jag kan renässansen någorlunda, och genom att jag just nu sitter vid datorn måste det ju betyda att jag har pluggat. Duktigt va? Sen är det bara att sätta igång med barocken igen och senare blir det finslipning av båda epokerna.

Roligt plugginlägg.

2010-02-27 ♦ 22:40:37

Melodifestival i Asien!

Har ni hört att det i år kommer hållas en melodifestival i Asien? För första gången någonsin! Tävlingen heter Asia-Pacific Song Contest! Hoppas den kommer att sändas i svensk tv, vilket jag tvivlar på, men annars får man kolla in det på annat sätt. Synd bara att Japan inte deltar detta år :( Och inte Korea heller..

http://www.asiavision.tv/countries.html
2010-02-27 ♦ 21:43:55

Jag ♥ Melodifestivalen

Fyfan vad bra! Fyfan vad bra att Peter Jöback gick till final! Han är bäst och det finns ingen i hela Sverige som sjunger bättre än honom, faktiskt, enligt mig. BÄST!
Anna Bergendahl var grym hon med. Jag hade faktiskt inga förväntningar av henne, men jag trodde inte (innan jag hört hennes bidrag) att hon skulle komma till final. Annars gillade jag Lovestoned jättemycket! Riktigt glad och trevlig låt. I like!

Snart är det andra chansen och jag hoppas att Alcazar går vidare!
2010-02-27 ♦ 16:18:25

PLAY @ Elgiganten

Riktigt duktiga tjejer! De sjöng Girls och Famous.

2010-02-27 ♦ 11:26:17

Shii no Uta

Alltså. Den här videon har jag velat se aplänge men jag har inte kunnat hitta den. Så nu började jag söka igen lite på måfå, och poff sa det - så hittade jag den! Kommer ihåg att jag såg den för flera, flera år sedan. Den är sorlig :(

2010-02-27 ♦ 10:42:12

Headache

Jag har haft ont i huvudet varje dag hela veckan. Det tar ju fan inte slut! Imorse vaknade jag, eller jag vet inte ens om det var på morgonen men jag tror att det var ljust, och hade så förbannat ont i huvudet igen! Men jag lyckades somna ändå och så ringde väckarn nu vid tio och där var den. Vafan?
2010-02-26 ♦ 22:39:56

Let It Be

American Idol 2009 vinnaren uppträdde igår på showen
och det var så bra! Lyssna bara på Kris Allen:

2010-02-26 ♦ 16:50:23

You wanna be famous!

PLAY ska promota sin singel i morgon på Elgiganten och jag ska nog fara dit och kika lite bara för skojs skull! :D

2010-02-25 ♦ 21:42:57

Jag undrar hur lång en rubrik här på blogg.se kan vara egentligen? Det återstår att se när jag publicerar detta inlägg!

.
2010-02-25 ♦ 20:56:06

"And I am telling you I'm not going"

Sitter och lyssnar på Dreamgirls soundtracket och det går fanimej inte att sluta. Jag älskar det!

Idag var det en ganska dryg skoldag. Gjorde typ ingenting. Hade bara ont i huvudet och ville hem. Det känns som om jag har varit riktigt okoncentrerad i skolan denna vecka, förutom igår på historian. Men jag har haft ont i huvudet varje dag och jag vet inte om det beror på trafiken, skolan eller stress över båda?

Imorgon blir det en dryg dag också. Har typ bara en lektion eftersom min engelskalärare kommer troligtvis inte och varför vet jag inte riktigt. Om vi har engelska så kommer den säkert inte vara två timmar iaf och så behöver vi inte gå på kulturen! NAJS! :)

Har förresten bokat tid för klippning nästa torsdag! :D
2010-02-24 ♦ 20:57:06

Simons födelse

2010-02-24 ♦ 20:06:07

Först skapade Gud... Venus?

Ganska hård skoldag idag med intensivt pluggande! Louise och jag jobbade stenhårt i 2 ½ timme på historian och blev klar med vårat arbete. Grymt! Sedan jobbade jag också väldigt intensivt under matten och det är jag glad över... fått tillbaka lite mattekänsla ;) Sedan fick jag ont i huvudet och fick sitta och vänta i en halvtimma innan mentorstiden började och då blev jag mega stressad för jag vägrade missa mitt tåg. Jag får ont i huvudet av stress, jag.

Just nu sitter jag och bloggar (nähä?) samt pluggar inför Kultur och idéhistoria-provet och kollar på American Idol. Mycket på en och samma gång. Slänger in ett konstverk som föreställer Venus födelse och som är målad av ingen annan än Botticelli the man! Vacker målning, eller hur? 

2010-02-24 ♦ 06:16:38

Godmorgon!

Det är ju sjukt att man sitter uppe vid den här tiden och nördar framför datorn. Jag gick upp halv sex. Behöver absolut inte gå upp så tidigt egentligen men jag hate to be late så jag ska ta ett tidigare tåg. Om det går något sådant ens. Vi får väl se!
2010-02-23 ♦ 19:24:01

ナイス!

Idag var jag mer drabbad av trafikkaoset. Tåger var 45 min sent och jag stod i Barkarby på ett och samma ställe ungefär så länge. När tåget väl kom var det proppfullt men jag lyckades klämma mig in! Kom bara tjugo minuter försent, men det gjorde inte för vi började ändå med talen 25 över. Alla tar hänsyn över kaoset och man får inte ens frånvaro/närvaro!
Talet gick väl sådär. Har gjort det iallafall vilket är jätteskönt. Jag var ju helt uppspelt över förseningen så jag kunde inte direkt ta det lugnt. Men men, shit happens!
Fick tillbaka japanskaprovet och det hade gått superbra. Fick alla rätt. Höhö. Och ändå är jag dundernervös precis innan provet och tror att jag inte kan något... så kan det gå!
När jag skulle hem höll jag på att missa tåget (30minuterstrafik!) eftersom tunnelbanan inte kom på 10 minuter, även fast dem skulle gå var 5:e(?) och jag fick nästan panik. Väl i St. Eriksplan tänkte jag att det var kört att ens skynda mig till pendeln eftersom den skulle gå om två minuter. Jag stod där och velade vad jag skulle ta mig till och tiden gick men det kom aldrig upp att tåget kommit in! Så jag tog ett språng och rusade de 500 metrarna till stationen och jag HANN! Tur att det var försenat och tur att jag tog chansen ändå.

2010-02-22 ♦ 19:47:53

Övning ger färdighet

Jag har övat lite idag inför mitt muntliga tal imorgon bitti. Det kommer nog gå bra. Ska se till att det går bra. För jag är bäst på att hålla tal. Jag kan det! DU kan det! Alla kan det!
2010-02-22 ♦ 15:53:32

I trafikkaoset.

Jag klarade mig till skolan utan några smärre svårigheter. Om man bortser att min buss var inställd. Tur att mammut kunde skjutsa mig till stationen. Pendeln kom i tid och jag hann precis på bussen från Karlberg till Odenplan! Så jag kom med andra ord till skolan samma tid som vanligt!
Hem var det inte heller några större problem. Visst, tåget gick bara halvtimmestrafik och det visste ju inte jag. Men det var TUR att tåget var försenat annars hade jag fått vänta länge, länge. Fick ploga mig fram bland alla människor ´på centralen när jag märkte att mitt tåg stod inne. Jag nästan mosade en kvinna vid spärrarna. Men vad fan, jag skulle hinna med tåget!
2010-02-21 ♦ 16:54:44

Hur kan jag tro på kärlek?

2010-02-21 ♦ 11:48:26

Snökaos

Det rådet ju kaos ute i trafiken just nu. Hela helgen har man ju hört och det är kaos på pendeln, tunnelbanan m.m. nu! Ska ju bli intressant att åka till skolan imorrn... undrar hur det kommer gå! =)
2010-02-20 ♦ 21:51:26

Melodifestivalen 2010 delfinal 3



Darin och Timoteij gick vidare till final och det var HELT RÄTT! Dock tyckte jag nog att Alcazar var snäppet bättre än Darin, men jag tyckte ändå att Darin förtjänade en plats i finalen! Alcazar kommer nog dit via andra chansen får vi hoppas. Annars gillade jag Erik Linder jättemycket! Synd att han inte kom till andra chansen, men det gjorde däremot Crucified Barbara!

Mamma och jag röstade på Darin, faktiskt.

2010-02-20 ♦ 18:05:21

Stars all over the place

Som ni ser har jag ändrat bloggdesignen en aning. Nu är det massvis med stjärnor! Det här är nog en av de enklare designerna jag gjort, och det tog väl bara ett par minuter. But I like it! Denna gången har jag till och med gjort bakgrunden helt själv! Hallelujah!

2010-02-19 ♦ 16:15:08

Some people...

Jag har stött på/sett en hel del annorlunda människor i mitt liv, men många under de tre senaste dagarna!

Onsdag: En man, utlänning som inte var så bra på svenska, började prata med mig på Karlbergs station. Frågade om jag hade tändare, om jag är en "funderare", att jag ser äldre ut än 18, att man borde göra allt vad man vill göra för man vet inte hur länge man lever. Ja, ungefär så. Han var lite creepy.

Torsdag: Satte mig vid tre tjejer på pendeln in till stan och upptäckte genast att dem var speciella. Efterblivna skulle jag vilja säga, eftersom dem var på ett barns nivå i hur dem pratade och åsiktsmässigt. De var väl runt 20-år, men annars var det väl inte något större fel på dem.

Idag: Det verkade ha hänt en tjej (17-19 år) på pendeln något för en kvinna som just skulle gå av verkar ha tagit hand om henne och säger "är det okej nu?" och det verkar så. Men sen kommer en gubbe i 60-70 års åldern och sätter sig framför henne och råkar stöta till tjejens ben och hon blir aggressiv och säger "Du rör inte mitt ben!!". Gubben blir chockad och arg och tjafsar emot, tjejen också och påpekar att killen brevid henne minsann inte stör sig på hennes ben. En annan kvinna, som tydligen också pratat med henne innan, börjar också anklaga gubben och säga att han är respektlös och att man inte bara "kan sätta sig på det där viset och nudda andra". Tjejen lugnar sig men när hon sedan reser på sig smäller hon till gubben med sin väska! Riktigt läskigt, men sen verkar hon lugn. Tycker lite synd om tjejen, hon verkar ha det jobbigt. Kanske påverkad av något också, vad vet jag...


Ja, mycket kan hända...
2010-02-18 ♦ 17:51:11

Dålig update.

Har inte bloggat mycket på de senaste dagarna och det beror helt och hållet på att jag har sjukt mycket i skolan. Tvåan är värst sägs det, och nu känner jag av det. Då är det skönt att jag inte spelar basket längre, för annars vet jag inte hur jag hade orkat med allt. Idag blev iallafall japanskaprovet överstökat, och det gick kanoners! Har mycket att göra nu i helgen, eller egentligen är det nog inte så mycket, men det känns så!

[X] SvB: Romananalys
[ ] SvB: Öva inför muntlig redovisning
HiB: Källkritiskt arbete (JOBBIGT!)
[ ] Ty1: Helt plötsligt måste jag göra muntligt prov, fast han sa att jag inte behövde. Skit. Vet inte om jag pallar förbereda mig nu då jag slängt alla papper... får försöka övertala honom eller något.

+ prov v. 8, 9 och 10! (vad jag vet nu)

2010-02-16 ♦ 08:11:05

Too early

Klockan är tio över åtta och jag skulle egentligen kunna sova í en timma till. Men då skulle jag ha sovit i nästan elva timmar så tio räcker gott och väl. Vaknade ju redan vid sex och var hur pigg som helst! Ska dra mig till skolan klockan tio xD Hihi, nu ska jag chilla!
2010-02-15 ♦ 20:34:48

Ännu en utläst bok!

Har nu läst ut Selma Lagerlöfs roman Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, och kan helt ärligt säga att det var en av de bättre böckerna jag läst. I alla fall om man ser till all den kunskap man fått om Sverige och om livet. Jag är glad att jag valde att läsa denna fantastiska bok i samband med en svenskauppgift, ångrar det inte alls! :)
2010-02-15 ♦ 12:22:28

AGGRO!

Jälva skit Kultur & Idéhistoria har flyttats fram två timmar på fredagar. FATTAR NI?! TVÅ TIMMAR!! Har redan håltimme innan, och nu kommer den bli två timmar längre.. kan bli upp till 3 ½ timme! Bara för EN tjej har en lektion så den krockade med den tidigare tiden. EN tjej påverkar vårat schema. EN! Inte kunde JAG påverka tyska steg 2's schema när det var prat om att byta. NEJ NEJ. Så nu kommer jag gå från 8 - 15 på fredagar. Halvdagar? No way. Får väl träna på den håltimmen då.
2010-02-14 ♦ 19:42:44

WE ARE THE WORLD 25 FOR HAITI!

2010-02-14 ♦ 17:15:26

Gracie!

Har fått filmtjänsten voddler nu så jag passade på att testa den genom att kolla på en film som erbjöds. Den film jag valde hette Gracie och handlar om att hon, Gracie, vill ta sin döde brors plats i skolans fotbollslag. And the rest is history! Men den var bra och klart sevärd :)

2010-02-13 ♦ 18:01:09

Grönt är skönt <3

2010-02-13 ♦ 16:52:48

Kändisar i Kista!

Idag såg mamma och jag Bengt Dahlqvist (+flickvän?) och Anna Book i Kista Galleria! Först såg vi bara Bengt men sedan såg jag även att det var Anna Book som stod och pratade med honom :D


2010-02-12 ♦ 21:14:28

.

2010-02-11 ♦ 20:15:56

Planer för helgen (bl.a.)

Ja, jag vet att det är fredag imorgon och inte helg, men det är just på fredagar jag brukar ta tag i läxor som bäst! Sedan kan man liksom chilla helgen ut. Så jag hade tänkt göra lite plugg liksom förra helgen, men det är inte lika mycket. Kommer som vanligt kryssa i det jag gjort, haha. Mest för min egen del... pepp!

[ ] Läsa klart Nils Holgersson
[X] Historialäxa, svara på frågor
[X] Historialäxa, "Lögnarnas afton"
[X] Plugga japanska ta- och te-form

2010-02-11 ♦ 14:19:09

Waiting and waiting

Sitter här vid datorn och lyssnar på Kara Dioguardi (aktuell som idol-jury) och väntar på att JessieRickard&Nattis ska komma!!!! Kan dem inte bara komma snart? Har inte träffat dem sedan nyår, och det var ju aplänge sedan!

Sjukt mycket skolgrejer igen. Massa historia. Det braiga är att jag kommer att få ha min svenskaredovisning näst nästa vecka, på tidagen.. så då behöver jag inte tänka på den förrns i slutet av nästa vecka. Yippie!


What if these strangers are really angels?

2010-02-09 ♦ 19:06:37

NIHONGO O BENKYOU SURU!

Sitter här och är väldigt ambitiös och pluggar inför japanska provet nästa vecka. Känner att jag måste repetera massvis! Kanji, adjektiv och deras böjningar, glosor och annan grammatik. Men jag kan väl iallafall allt någorlunda, det mesta finns inne i huvudet i någon vrå! Jag har plötsligt börjat bli mega nervös innan japanska proven och det var jag förra gången också. Men trots det spikade jag hela provet och fick alla rätt. Stört!

Haha, märker att denna blogg nästan bara handlar om skolan. Hiss eller diss? ;)
2010-02-08 ♦ 21:30:01

Melodifestivalen 2010

Här är några bidrag som jag gillade! Tyvärr finns inte Salem Al Fakir's tillgänglig förrns efter finalen!


2010-02-08 ♦ 19:10:55

For You Entertainment/                Whataya Want From Me



2010-02-08 ♦ 18:23:19

Hej på dej.

Nu har jag precis mejlat min bokrecension och filmanalys till respektive lärare! Känns überbra! Kan även säga att jag pluggat lite historia nu och är en aning förberedd till det vi ska göra på onsdag. Jag har iallafall något att gå på, om man säger så.

Annars har jag repeterat lite japanska kanji. Har ju prov nästa vecka så måste ju se till att några av dem iallafall sitter. Men om jag känner Johan rätt så kommer det inte komma många. Något jag däremot måste plugga på i japanska är glosor. Har ju inte gjort det på länge... dumt att japanska glosorna inte fastnar lika lätt som tyska!
2010-02-07 ♦ 22:22:03

My future home Japan.

Ibland känner jag bara att jag inte vill bo i detta kalla land Sverige. Och då inte endast på grund av vädret, utan... allt. JAG tycker att människor i Sverige super för mycket, och det passar inte mig alls. Varför kan man inte ha roligt utan alkohol? I Japan kan man det! Japan är bäst. Jag skulle lätt kunna flytta dit. Nästa år när jag och familjen besöker Japan ska jag bestämma mig om jag ska plugga där eller inte. Några månader eller kanske ett helt år. Om jag trivs tänker jag flytta dit.

2010-02-07 ♦ 21:16:48

Ännu en dag har passerat

I taket lyser stjärnorna var INTE en bra film. Tyckte den mest var löjlig och överdriven. Men visst hade den sina stunder. Och Patrik 1,5 fick jag inte se då jag upptäckte att vi inte har den kanalen. Vi har alla canalplus förutom Canal+ Film HD. Stört! Bra att den kommer nu på torsdag igen vid en lämplig tid, och även nästa söndag mitt på dagen!
Så istället för den filmen tröstade jag mig med att kolla på Pride & Prejudice. Det är även den boken jag skriver en recension om. Det var ju ett tag sedan jag såg den och nu när jag skrivit så mycket om den blev jag ju självklart sugen att kolla. Den är ju så bra! Är förresten nästan klar med recensionen nu, ska bara läsa igenom den det noggrannaste jag kan nu. Fick en del slarvfel när han först rättade den.

Jag älskar måndagar då det känns som en extra helgdag. Slutar ju så tidigt och har bara två lektioner, ibland bara en(!) så man kan kan fortsätta plugga lite extra. Inga läxor brukar jag ju heller få på måndagarna och dä ä najs.

TJO.

2010-02-07 ♦ 11:47:00

Fernsehen

Som ni kanske har sett har jag kryssat för det jag avklarat och just nu har jag bara två grejer kvar och det är engelska och historia. Ska göra båda idag och engelskan ska jag försöka sätta igång med snarast. Började liiite igår.

Annars diag blir det mycket tv. 14.35 ska jag se I taket lyser stjärnorna, sen 17.15 blir det Patrik 1,5. Och så är det ju Blåsningen ikväll, det får man ju inte missa!
2010-02-05 ♦ 15:58:39

Weekend

Nu är det helg och som ni alla vet har man en massa tid för plugg då. Och det ska det bli, massvis.
Här är allt jag SKA hinna med i helgen.

[X] Historialäxa
[X] Förbereda till historiaövning
[X] Skriva klart Eng-bokredovisning
[X] Skriva klart Koi-filmanalys
[X] Läsa till minst s. 491 ur Nils Holgersson




2010-02-04 ♦ 17:43:42

SUPERSTAR

Den här musikvideon hade premiär igår och hon som sjunger är en av japans alla största artister. Jag tyckte låten var riktigt bra!
Det roliga är att killen som spelar hennes pojkvän är svensk, och jag har läst hans blogg sedan ett halvår tillbaka! Coolt!

2010-02-03 ♦ 20:02:35

Tusen fruar!

Vi ska berätta om någon tysk sångare/band imorgon, och jag har valt Claudia Jung! Vi ska även spela upp en låt och den här tyckte jag var ganska bra, haha :D Den svänger eller hur?


aufstehn der hund muss raus -
frühstück schnell azs dem haus
so geht das jeden tag
das kind noch zur schule fahrn -
was machst du bloß mit den haarn
wer hat dich eingeparkt ?
schon wieder zu spät im job -
das outfit nicht grade top
dein chef nervt am telefon
wie kannst du nur die ganze zeit so tun
als wär das alles supereasy - easy ?

ich bin mutter - ich bin hausfrau
ich bin köchin und ich wasch den wagen
ich hab tausend jobs auf einmal
und alle unbezahlt
ich bin putzfrau - ich bin ärztin
und expertin in beziehungsfragen
und wenn dich jemand fragt
wie kriegst du das bloß hin
ich doch easy, supereasy
weil ich tausend frauen bin

ich glaube ich könnte das nicht-
denn wann geht es mal um dich
musst du nie atem holen ?
weg mit dem telefon -
weg mit den stöckelschuhen
einfach mal gar nichts tun
allein in den urlaub fahrn -
ganz ohne kind und mann
die sterne drehn sich nur um dich
barfuss durch die wellen gehn
und endlich wieder sonne sehn
wär das nichts für dich ?

ich bin mutter - ich bin hausfrau
ich bin köchin und ich wasch den wagen
ich hab tausend jobs auf einmal
und alle unbezahlt
ich bin putzfrau - ich bin ärztin
und expertin in beziehungsfragen
und wenn dich jemand fragt
wie kriegst du das bloß hin
ich doch easy, supereasy
weil ich tausend frauen bin

2010-02-03 ♦ 19:22:45

Ich bin Schülerin

Idag började vi med en ny kurs, Historia B. Den ska vara galet jobbig och vår nye lärare berättade att 33% får IG! Alltså en tredje del, det är många det. Men iallafall så verkar läraren bra, trots att han är överdrivet galen ibland. Haha, jag garvar hela tiden. Min gamla historialärare stod bara och snacka och skrev på tavlan helt utan inlevelse, medans vår nya lärare springer om kring och snackar men världens inlevelse. Han gör det intressant och framför allt roligt och man orkar koncentrera sig!

Jag har GALET mycket uppgifter att göra. Ska fan göra allt i helgen, jag ska för jag är bäst!
2010-02-02 ♦ 17:06:02

0 - 100%

Bara på en dag känns det som om vi fått en massa läxor. Jag har en filmanalys, två bokanalyser (sv + eng). Sedan har jag tre läxor tills på torsdag: svenska, japanska och tyska. Tur att jag har börjat med allt iallafall!

2010-02-02 ♦ 17:02:19

Clay & Adam

De två senaste sångare jag fått upp ögonen och öronen för har 4 saker gemensamt:

1. Fantastiska röster
2. Från American Idol
3. Har kopplats ihop med varandra
4. Är homosexuella

Jag pratar förstås om Clay Aiken och Adam Lambert!

2010-02-01 ♦ 19:05:04

Adam Lambert

Om

Min profilbild